Contactlenzen

Wilt u liever geen bril dragen? Dan zijn contactlenzen het perfecte alternatief voor u. Met contactlenzen geniet u van een uitstekend zicht, maar heeft u geen last van een bril. Contactlenzen zijn de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld en bieden een zeer groot comfort.

Bij Robtiek Noordwolde kunt u terecht voor veel verschillende soorten contactlenzen. Zeker bij contactlenzen is het van belang de vorm van uw oog uiterst secuur op te meten en goed advies in te winnen over de voor- en nadelen van de diverse beschikbare soorten lenzen. Robtiek heeft alles in huis om u hierbij met raad en daad terzijde te staan.

Oogmeting

oogmeting2Ieder oog ziet er anders uit en gedraagt zich anders, daarom zijn er veel verschillende soorten lenzen. Omdat er zoveel soorten zijn is het belangrijk dat u de juiste lens met de juiste pasvorm draagt. Dit kan bepaald worden door middel van een speciale oogmeting. Zo'n oogmeting kunt u gratis laten uitvoeren bij Robtiek Noordwolde. Tijdens deze oogmeting wordt er nauwkeurig naar uw oogvorm gekeken zodat de beste lensvorm bepaald kan worden. Hierdoor geniet u van het grootste draaggemak en voorkomt u oogschade. Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn de meest comfortabele- en veelzijdige lenzen. Zachte lenzen zijn vochtabsorberend, waardoor deze lenzen flexibel zijn. Het voordeel van zachte contactlenzen is de snelle gewenning. Zachte contactlenzen blijven ook goed zitten op het oog vanwege het meebewegen. Daarnaast zijn zachte lenzen ook goed te combineren met een bril. 

 

Harde Lenzen

harde lenzenHarde lenzen, ook wel vormstabiele lenzen genoemd, zijn niet-flexibele lenzen. Deze lenzen gaan langer mee dan zachte lenzen maar hebben wel een langere gewenningstijd. Het voordeel van harde lenzen is dat ze gemakkelijk in onderhoud zijn en geschikt zijn voor elke type oog.